Pista bácsi! Tudtam én ,hogy nem komolyan kérdezted.:)Viszont a bélmosást meghagyom neked illetve a követőidnek,ha nem haragszol.Nálunk mindig a Nagymamám és a testvére mosták a beleket ,de nekem nem tettszett az efféle munka ,csak a belé töltött hurkát s kolbászt fogyasztottam szívesen. Ez utóbbi meg is látszik rajtam:) Addig míg pucoltok én inkább kolbászhúst darálnék. Amúgy ma láttam az áldozati sertést, nagyon jó bőrben van ,de szalonna nem sok lesz rajta. Tiszta izom hál Istennek.Remélem jót kajálunk belőle! Üdv mindenkinek:Jani
Jani!
A bátorító pálinka mikor lesz kitöltve? A szúrás előtti?!? Magyarul mikor érkezzen, aki végig ott szeretne lenni?
T.
Gyerekkoromban engem is ráállítottak a béltisztításra a családi disznóvágásokon, emlékszem, hogy kellett késsel kapargálni. Fúj 🙂 Hogy örült mindenki a bolti sózott bélnek, én is. Én legjobban a hurkatöltést szerettem.
De ne felejtsétek, nincs disznóvágás a szakállas vicc nélkül:
Sütik, főzik, mégse eszik. Mi az? 🙂
Mi nem igazán eszük disznóhúst, csak kevés részét, azt is ritkán. Ha lehet, mi egy kis oldalast, ha a karaj kicsontozásra kerül, akkor karajcsontot és hurkát szeretnénk majd.
Értem Mariann!
Vigyázok majd Tonra. Nehogy olyasmit kóstoljon, amihez nincs szocializálva. (Még a megpörkölt fület se, nyersen.) Szerintem Jani elég ügyes ahhoz, hogy a disznóból kínait, vietnámit meg mekis kaját is gyártson!
Janikám! Látom a bélmosást átruháztad rám. (De mi a lófaszt csinál majd VCS és Toni...) Ennek kimondottan örülök, mert hát ilyen-olyan aszfaltkoptató szerencsétlenekre nem tanácsos rábízni ilyen piszkos, ám annál inkább bizalmi feladatot...., hisz azt esszük meg, amit beletöltünk és ami benne marad... Amikre emlékszem még rég volt. Nem tudom,hogy a gyomorba töltünk-e disznósajtot, a hájból csinálunk-e "május"t - azaz májas hurkát.... Sütünk-e a kondérba tepertyűt....? Látom, hogy igen"sportos" a jószágunk. Ha így van, az is jó, jól számolunk majd, ahogy érdemes.
Üdv! histvan
Toni! Lehet ,hogy a 7 órai szúrás jobb lenne mint a 8 as. Úgyhogy 6 50 -től lehet felszolgálni a fogópálinkát.
Pista bátyám! A hájas májast nem ismerem.Ez valami szójáték?:) Na ezt a fajta ételt elkészítheti a két városi legény. Arra kíváncsi leszek! A zsírsütés is testhez álló feladat lehet számukra.A töpörtyű meózását vállalom!:) A kolbász ill hurkatöltésnél való segítkezéshez női munkatárs kerestetik.Remélem minél hamarabb lecsap valaki e fontos mukára.
Janikám!
Talán már kissé túl is terveztük az akciót... (Lehet, hogy végül majd az történik, amit a jószág akar. Láttam én már Ömbölyön disznót szaladni égő szalmával a hátán ... )
A májas (vagy május) nagyjából ez lenne - vidékenként jó néhány névvel és változattal:
http://grocceni.com/recept/ciganka.html
Üdv! histvan
Kicsit elkanyarodva a disznóvágástól:
A megbeszélés szerint januárban tartjuk a BTHE karácsonyi összejövetelt.
Arra gondoltam, hogy a decemberi őrsgyűlést egy picit elcsúsztatva 13-án tarthatnánk itt:
http://www.gastlandbisztrok.hu/hu/oktogon/
Ez félig-meddig lehetne mégis egy karácsony előtti kajálós-beszélgetős este. A helyszín Trófea jellegű, kicsit szűkebb ételválasztékkel.
December 6-ig be kell fizetni 5.000 ft előleget, ami azt jelenti, hogy maximum december 4-én tudni kellene, hogy hányan megyünk.
Ha úgy érzed, hogy jönnél, jelezd részvételi szándékodat itt!
Egyébként a 2 órán át kajáljunk korlátlanul történet ára 1.190 ft/fő + 1 ital fogyasztása. Fél liter csapolt soproni 550 ft-ba kerül...
Az esemény önköltséges.
Köszi!
T.
részemről ok.
Ketten megyünk.
Nekem 13-a és általában a december 12-i hét nem jó, nem leszek az országban - Nektek jó partit 🙂
Orsival megyünk.
Ha nem jön közbe semmi, akkor megyek, megyünk.
Üdv:
mp
Négyen megyünk
Istvánnal megyünk.